Richtlijn HIV
Deze pagina is het laatst bewerkt op 18 jun 2020 om 08:42. | Deze pagina is 18.962 maal bekeken.

Hoofdstuk 6. Therapietrouw bevorderende maatregelen

Uit Richtlijnen HIV

(Verschil tussen bewerkingen)
Ga naar: navigatie, zoeken
 
Regel 1: Regel 1:
-
''De tekst voor dit hoofdstuk is overgenomen uit de CBO/NVAB-richtlijn antiretrovirale behandeling en behoefde geen bijstelling:''
+
Om een optimale virussuppressie te bereiken is een hoge mate van therapietrouw vereist. Therapie ontrouw wordt gezien als één van de belangrijkste redenen van therapiefalen en is daarmee een centraal thema in de zorg aan hiv-geïnfecteerde patiënten die behandeld (gaan) worden met antiretrovirale therapie. Aandacht voor therapietrouw dient er te zijn bij start, gedurende de behandeling, bij falen en bij switchen van regime. <br>Een onderdeel van het takenpakket van de verpleegkundig specialist hiv of verpleegkundig consulent is, om hierbij begeleiding, counseling en informatie ten behoeve van therapie en therapietrouw geven.
-
 
+
-
<br>
+
-
 
+
-
Om een optimale virussuppressie te bereiken is een hoge mate van therapietrouw vereist. Therapie ontrouw wordt gezien als één van de belangrijkste redenen van therapiefalen en is daarmee een centraal thema in de zorg aan mensen met een hiv-infectie die behandeld (gaan) worden met antiretrovirale therapie. Aandacht voor therapietrouw dient er te zijn bij start, gedurende de behandeling, bij falen en switchen van regime. <br>De verpleegkundig specialist hiv/aids geeft begeleiding, counseling en informatie ten behoeve van therapie en therapietrouw.<br>
+
*[[6.1. Therapietrouw beïnvloedende factoren]]  
*[[6.1. Therapietrouw beïnvloedende factoren]]  
*[[6.2. Therapietrouw bevorderende interventies]]<br>
*[[6.2. Therapietrouw bevorderende interventies]]<br>

Huidige versie per 18 jun 2020 08:42

Om een optimale virussuppressie te bereiken is een hoge mate van therapietrouw vereist. Therapie ontrouw wordt gezien als één van de belangrijkste redenen van therapiefalen en is daarmee een centraal thema in de zorg aan hiv-geïnfecteerde patiënten die behandeld (gaan) worden met antiretrovirale therapie. Aandacht voor therapietrouw dient er te zijn bij start, gedurende de behandeling, bij falen en bij switchen van regime.
Een onderdeel van het takenpakket van de verpleegkundig specialist hiv of verpleegkundig consulent is, om hierbij begeleiding, counseling en informatie ten behoeve van therapie en therapietrouw geven.