Richtlijn HIV
Deze pagina is het laatst bewerkt op 9 nov 2023 om 14:56. | Deze pagina is 28.706 maal bekeken.

Therapietrouwbevordering

Uit Richtlijnen HIV

(Verschil tussen bewerkingen)
Ga naar: navigatie, zoeken
(7 tussenliggende versies worden niet weergegeven)
Regel 1: Regel 1:
-
<span style="background-color: #ffff00">'''JET VRAAGT SIGRID VERVOORT OF DE OUDE TEKST NOG ACTUEEL IS'''</span>
+
Om een optimale virussuppressie te bereiken is een hoge mate van therapietrouw vereist. Therapie ontrouw wordt gezien als één van de belangrijkste redenen van therapiefalen en is daarmee een centraal thema in de zorg aan hiv-geïnfecteerde patiënten die behandeld (gaan) worden met antiretrovirale therapie. Aandacht voor therapietrouw dient er te zijn bij start, gedurende de behandeling, bij falen en bij switchen van regime. <br>Een onderdeel van het takenpakket van de verpleegkundig specialist hiv of verpleegkundig consulent is, om hierbij begeleiding, counseling en informatie ten behoeve van therapie en therapietrouw geven.
*[[6.1. Therapietrouw beïnvloedende factoren]]  
*[[6.1. Therapietrouw beïnvloedende factoren]]  
-
*[[6.2. Therapietrouw bevorderende interventies]]
+
*[[6.2. Therapietrouw bevorderende interventies]]<br>

Versie op 18 jun 2020 08:42

Om een optimale virussuppressie te bereiken is een hoge mate van therapietrouw vereist. Therapie ontrouw wordt gezien als één van de belangrijkste redenen van therapiefalen en is daarmee een centraal thema in de zorg aan hiv-geïnfecteerde patiënten die behandeld (gaan) worden met antiretrovirale therapie. Aandacht voor therapietrouw dient er te zijn bij start, gedurende de behandeling, bij falen en bij switchen van regime.
Een onderdeel van het takenpakket van de verpleegkundig specialist hiv of verpleegkundig consulent is, om hierbij begeleiding, counseling en informatie ten behoeve van therapie en therapietrouw geven.