Richtlijn HIV
Deze pagina is het laatst bewerkt op 10 aug 2022 om 06:51. | Deze pagina is 64.873 maal bekeken.

2.1. Wanneer beginnen?

Uit Richtlijnen HIV

(Verschil tussen bewerkingen)
Ga naar: navigatie, zoeken
 
(28 tussenliggende versies worden niet weergegeven)
Regel 1: Regel 1:
-
Zie [[Hoofdstuk 5. Diagnostiek en behandeling primaire HIV-infectie]]  
+
De [https://clinicalinfo.hiv.gov/en/guidelines/hiv-clinical-guidelines-adult-and-adolescent-arv/initiation-antiretroviral-therapy?view=full DHHS-richtlijnen] dienen als uitgangspunt voor het beleid bij het starten van therapie.
-
<span style="background-color: #ffff00">Jet: moet hier niet een verwijzing staan naar DHHS met evt. aanvullingen?</span>
+
*Starten van anti-retrovirale therapie dient bij iedere persoon met hiv overwogen te worden teneinde ziekteprogressie te voorkomen. De kracht van het bewijs voor deze aanbeveling is afhankelijk van het CD4-aantal voor start van therapie.
 +
*Starten met behandeling wordt ook aanbevolen om transmissie te voorkomen. De kracht van het bewijs voor deze aanbeveling is afhankelijk van het transmissierisico.<br>

Huidige versie per 10 aug 2022 06:51

De DHHS-richtlijnen dienen als uitgangspunt voor het beleid bij het starten van therapie.

  • Starten van anti-retrovirale therapie dient bij iedere persoon met hiv overwogen te worden teneinde ziekteprogressie te voorkomen. De kracht van het bewijs voor deze aanbeveling is afhankelijk van het CD4-aantal voor start van therapie.
  • Starten met behandeling wordt ook aanbevolen om transmissie te voorkomen. De kracht van het bewijs voor deze aanbeveling is afhankelijk van het transmissierisico.