Richtlijn HIV
Deze pagina is het laatst bewerkt op 9 nov 2023 om 13:31. | Deze pagina is 70.975 maal bekeken.

Wanneer beginnen?

Uit Richtlijnen HIV

(Verschil tussen bewerkingen)
Ga naar: navigatie, zoeken
(10 tussenliggende versies worden niet weergegeven)
Regel 1: Regel 1:
-
De [https://aidsinfo.nih.gov/guidelines/html/1/adult-and-adolescent-arv/0 Amerikaanse richtlijnen] (update oktober 2017) dienen als uitgangspunt voor het beleid bij het starten van therapie.  
+
De [https://clinicalinfo.hiv.gov/en/guidelines/hiv-clinical-guidelines-adult-and-adolescent-arv/initiation-antiretroviral-therapy?view=full DHHS-richtlijnen] dienen als uitgangspunt voor het beleid bij het starten van therapie.  
-
*Starten van antiretrovirale therapie dient bij iedere patient overwogen te worden teneinde ziekteprogressie te voorkomen. De kracht van het bewijs voor deze aanbeveling is afhankelijk van het CD4-aantal voor start van therapie.  
+
*Starten van anti-retrovirale therapie dient bij iedere persoon met hiv overwogen te worden teneinde ziekteprogressie te voorkomen. De kracht van het bewijs voor deze aanbeveling is afhankelijk van het CD4-aantal voor start van therapie.  
*Starten met behandeling wordt ook aanbevolen om transmissie te voorkomen. De kracht van het bewijs voor deze aanbeveling is afhankelijk van het transmissierisico.<br>
*Starten met behandeling wordt ook aanbevolen om transmissie te voorkomen. De kracht van het bewijs voor deze aanbeveling is afhankelijk van het transmissierisico.<br>
-
 
-
<br>
 
-
 
-
<br>
 
-
 
-
====== [[Geschiedenis per pagina van deze richtlijn|''De historie van deze pagina vindt u hier.'']] ======
 

Versie op 10 aug 2022 06:51

De DHHS-richtlijnen dienen als uitgangspunt voor het beleid bij het starten van therapie.

  • Starten van anti-retrovirale therapie dient bij iedere persoon met hiv overwogen te worden teneinde ziekteprogressie te voorkomen. De kracht van het bewijs voor deze aanbeveling is afhankelijk van het CD4-aantal voor start van therapie.
  • Starten met behandeling wordt ook aanbevolen om transmissie te voorkomen. De kracht van het bewijs voor deze aanbeveling is afhankelijk van het transmissierisico.