Richtlijn HIV
Deze pagina is het laatst bewerkt op 20 jun 2023 om 06:11. | Deze pagina is 68.562 maal bekeken.

2.1. Wanneer beginnen?

Uit Richtlijnen HIV

(Verschil tussen bewerkingen)
Ga naar: navigatie, zoeken
(13 tussenliggende versies worden niet weergegeven)
Regel 1: Regel 1:
-
<span style="text-decoration: underline;" />De [http://aidsinfo.nih.gov/contentfiles/lvguidelines/adultandadolescentgl.pdf Amerikaanse richtlijnen] (pagina E-1) kunnen als uitgangspunt dienen voor het beleid bij het starten van therapie.  
+
De [https://clinicalinfo.hiv.gov/en/guidelines/hiv-clinical-guidelines-adult-and-adolescent-arv/initiation-antiretroviral-therapy?view=full DHHS-richtlijnen]&nbsp;dienen als uitgangspunt voor het beleid bij het starten van therapie.  
-
<br>
+
*Starten van anti-retrovirale therapie dient bij iedere persoon met hiv overwogen te worden teneinde ziekteprogressie te voorkomen. De kracht van het bewijs voor deze aanbeveling is afhankelijk van het CD4-aantal voor start van therapie.
-
 
+
*Starten met behandeling wordt ook aanbevolen om transmissie te voorkomen. De kracht van het bewijs voor deze aanbeveling is afhankelijk van het transmissierisico.<br>
-
LET&nbsp;OP: In de Amerikaanse richtlijnen zijn nieuwe aanbevelingen voor het starten van medicatie op basis van:
+
-
 
+
-
*CD4 aantal  
+
-
*Leeftijd
+
-
*Transmissierisico
+
-
*HCV
+
-
*TBC
+
-
 
+
-
<br>
+
-
 
+
-
====== [[Geschiedenis per pagina van deze richtlijn|''De historie van deze pagina vindt u hier.'']] ======
+

Versie op 10 aug 2022 06:51

De DHHS-richtlijnen dienen als uitgangspunt voor het beleid bij het starten van therapie.

  • Starten van anti-retrovirale therapie dient bij iedere persoon met hiv overwogen te worden teneinde ziekteprogressie te voorkomen. De kracht van het bewijs voor deze aanbeveling is afhankelijk van het CD4-aantal voor start van therapie.
  • Starten met behandeling wordt ook aanbevolen om transmissie te voorkomen. De kracht van het bewijs voor deze aanbeveling is afhankelijk van het transmissierisico.